News

Met Optimus wordt gebruik chemie uitgesteld

De werking van beschikbare gewasbeschermingsmiddelen schiet steeds vaker te kort, omdat de middelen steeds meer resistentie geven. HSI uit Aalsmeer is al langer bezig om op een andere manier naar gewasbescherming te kijken. Richard Heemskerk, directeur van HSI: “Voorkomen is beter dan genezen. Daar bedoel ik mee dat we de gewassen sterker moeten maken. Op een sterker gewas hebben ziekten en plagen minder kans om zich te ontwikkelen.” HSI zet zich daar volledig voor in. Er wordt in kennis geïnvesteerd. Deze kennis, tijd en ervaring resulteert in het verder ontwikkelen van natuurlijke middelen. Deze kunnen veilig worden ingezet in de tuinbouwsector. Zij zijn van mening dat natuurlijke middelen meer en meer de toekomst zullen worden voor de tuinbouw.

Optimus
Richard Heemskerk vertelt: “Na veel onderzoek en het doen van proeven in binnen- en buitenland heeft HSI een bijzonder product weten te ontwikkelen: Optimus. Optimus is een uitgebalanceerd mengsel van organische zuren, oliën en sporenelementen, en wordt ingezet als natuurlijke bladreiniger. Optimus reinigt, zodat het blad beter gevoed en beschermd wordt. Richard: “Schadelijke schimmels als meeldauw hebben geen kans. Optimus laat geen residu achter, en is veilig voor de biologische bestrijding. Als Optimus gebruikt wordt, zal de teler ervaren dat een behandeling met een chemisch gewasbeschermingsmiddel uitgesteld kan worden.”

Het advies is om Optimus een keer per week te spuiten. Het bedrijf biedt Optimus sinds anderhalf jaar aan bij kwekers in binnen- en buitenland. Richard: “Het middel wordt inmiddels door een aantal kwekers in Oost-Afrika naar tevredenheid gebruikt en ook in Nederland zijn er inmiddels diverse, geslaagde proeven mee gedaan.”

Bron: www.bpnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.